Exposicions

EXPOSICIÓ: "OLIVERES MIL·LENÀRIES"

Dt, 04/12/2012 - 19:30 - Ds, 05/01/2013 - 13:30

Les oliveres mil·lenàries que es mostren a les fotografíes d’aquesta exposició han sobreviscut a la pressió modernitzadora de l’agricultura que en la major part d’Espanya ha racionalitzat el cultiu d’oliva amb la substitució dels arbres més vells per oliveres joves, ben arreglades per tal d’optimitzar la producció. El resultat és que a terres castellonenques resta una part molt significativa d’exemplars que tenen més de mil anys.<!--break-->

Les sofisticades i enrevessades formes de troncs i branques, la seua anàrquica distribució pels bancals i l’antigüitat de segles de les oliveres, traslladen fins als nostres dies nombroses històries que parlen de les persones que les han conreat, de les civilitzacions diverses que han dibuixat el nostre paisatge.

Amb aquesta exposició es pretén contribuir a una major sensibilització de la importància d’aquest llegat natural que constitueix un senyal d’identitat de la nostra societat i que encara hem d’aprendre a valorar com cal.

S’exposen 36 fotografies de gran format realitzades per Arturo Esteve, qui col.labora permanentment amb l’associació Amics de l’Olivera. Aquesta exposició ha estat organitzada per Caixa Rural Torrent- Grupo Cooperativo Cajamar.