Visites Dinamitzades

La Peça Intrusa

Joc d’agudesa visual i observació dins de les sales d’exposició permanent per identificar objectes anacrònics ubicats estratègicament al llarg de l’exposició permanent. L’objectiu és reflexionar sobre els canvis produïts al llarg del segle vint en les modes de vida, les relacions de producció, els lligams familiars, les comunicacions, la percepció del temps, les creences…

Relectures, itinerari amb perspectiva de gènere

Recorregut per les sales d’exposició permanent revisant la interpretació d’objectes i espais des d’una perspectiva de gènere, per a reflexionar sobre el patriarcat, sobre els arquetipus masculins i femenins, sobre els rols de gènere a la cultura tradicional i sobre les desigualtats entre homes i dones.

El futur de la tradició…

Canvi climàtic, pobresa energètica, sobirania alimentària, inclusió, igualtat de gènere, biodiversitat, producció i consum responsables… són alguns dels temes que preocupen a la societat actual i que formen part de l’Agenda de Desenvolupament Sostenible. Al Museu Comarcal proposem una mirada des del present cap al nostre passat per a reflexionar sobre el nostre futur.